Ministeerium plaanib suure ravimikulu korral maksta hüvitist

Laura Vadam
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: shutterstock.com

Sotsiaalministeeriumil on plaan luua uus ravimihüvitise süsteem, mille eesmärk on lihtsustada ravimite kättesaamist suurte ravikuludega inimestele.

Tulevast aastast tahab riik patsiendile hüvitada pool ravimikulust, mis jääb vahemikku 100–300 eurot, ja 90 protsenti üle 300euroselt kulult. Hüvitissumma arvestatakse apteegis automaatselt. Teisisõnu jääb 200 euro suuruse ostu puhul inimese enda kanda 150 eurot ja üle 300euroselt arvelt maksab riik iga seda ületava euro kohta 90 senti tagasi.

Valitsus on heaks kiitnud kava, mille alusel tahetakse hakata maksma lisahüvitist neile, kes kulutavad aastas ravimitele üle 100 euro. Tervise- ja tööministri Jevgeni Ossinovski sõnutsi on Eestis ligemale 110 000 inimest, kes kulutavad soodustustele vaatamata retseptirohtudele igal aastal üle 100 euro, neist 15 000 üle 300 euro. Pärnu haigekassa 2016. aasta andmetel elab Pärnumaal 788 inimest, kel aastas kulub ravimitele üle 300 euro. Kokku maksid pärnumaalased eelmisel aastal rohtude eest üle 2,5 miljoni euro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles