Pärnu vanaisad päästavad mere ääres tammeparki

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Mina istutasin oma puu teele kõige lähemale,” leidis Henno Sepp (paremal) oma tamme kohe üles ja näitas seda Eedi Lelovile, kellega koos ala üle vaadati.
“Mina istutasin oma puu teele kõige lähemale,” leidis Henno Sepp (paremal) oma tamme kohe üles ja näitas seda Eedi Lelovile, kellega koos ala üle vaadati. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu vanaisade klubi liige Henno Sepp trügis mureliku näoga läbi rinnuni kasvanud kõrkjate ja umbrohu ei kusagil mujal kui Strandi hotelli taga, kuhu looduskaitsjad istutasid 41 aastat tagasi tammed, et need sirguksid nägusaks pargiks.

“Siin on tammed, mille istutasid 1976. aastal rahvaülikooli looduskaitse osakonna liikmed, ja Henno tahtis näidata seda kohta, et see ei vajuks unustusse,” rääkis Eedi Lelov, kes on Eesti looduskaitse seltsi Pärnu osakonna juhatuse liige ja maakonnas tuntud loodusetundja. Lisades, et kui ta siin varem käis, ei olnud ala umbrohune. Pikema jututagi on selge, et puude juures ega ümbruses ei ole keegi vahepeal heakorra tarbeks midagi teinud.

Sepa meenutuse järgi oli omal ajal tammeistutajaid 30 ja mõni pani kasvama rohkem kui ühe puu. Tema istutas enda tamme kohe pargi algusesse. Toonane juhendaja, legendaarne linnalooduse ja -haljastusega tegelnud Tammiste metsaülem Tiit Rajaste oskas ette näha, kui kaugele üksteisest tuleks istikud panna, et võradel jätkuks kasvuruumi ja valgust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles