Muusikapäeval anti kõrge tunnustus Paavo Järvile

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavo Järvi
Paavo Järvi Foto: Mailiis Ollino

“Kallid sõbrad, tervitused Londonist! Siin Paavo Järvi. Mul on väga kahju, et ma ei saa teiega koos muusikapäeva tähistada. Olen väga tänulik Eesti muusikanõukogule tunnustuse eest ja loodan teid kõiki varsti jälle näha,” lausus Paavo Järvi auhinnagalal video vahendusel, kuna ta ei saanud Eestisse preemiat vastu võtma tulla.

Üleeilsel rahvusvahelisel muusikapäeval anti Estonia kontserdisaalis üle Eesti muusikanõukogu ja kultuurkapitali helikunsti sihtkapitali muusikaauhinnad. Muusikanõukogu määras kolmele silmapaistvale inimesele auhinna kogu senise muusikalise tegevuse eest.

Paavo Järvi pälvis Eesti muusikanõukogu interpretatsioonipreemia tippdirigendina Eesti muusika maailmakaardil hoidmise eest. Tänavu viis Järvi Pärnu muusikafestivali ajal ja järel Eesti Festivaliorkestri esimesele välisturneele ja Põhjamaade muusikasõbrad võtsid kollektiivi suure imetlusega vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles