Sügis toob Pärnusse rahvusvahelise muusikafestivali

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muusikaõpetaja Endla Murd oma õpilastega Rumeenias.
Muusikaõpetaja Endla Murd oma õpilastega Rumeenias. Foto: Erakogu

Pärnu Kunstide maja eestvedamisel saab Pärnus teoks suurejooneline rahvusvaheline muusikafestival “Kuldleheke”.
 

28. septembrist 2. oktoobrini vältavale festivalile-konkursile saabuvad külalised Poolast, Itaaliast, Lätist, Leedust, Bulgaariast, Rumeeniast, Ukrainast ja Türgist. Välisosalejate kõrval on konkursil üle paarikümne Kunstide maja oma laulja, tutvustas festivali pressiesindaja Viivika Orula.

Noored lauljad võistlevad kahes grupis: popi-jazz’i ja rahvalaulu kategoorias. Orula sõnade järgi võivad festivali kontsertitest osa saada kõik huvilised.

29. septembril toimuvad koolikontserdid Pärnu ühisgümnaasiumis ja Kuninga tänava põhikoolis. 30. septembril on kuulajad oodatud rahvalaulukonkursile Kurgjal, kus noorte andekate lauljate mõõduvõtmisele Kurgja veskis eelneb  rahvamuusikakollektiivi Cantelo kontsert. 1. oktoobril toimuvad popp-jazz-kontsertid Pärnu Kunstide majas, kuhu kaasaelajad on oodatud alates kella 14st.

Noori ja andekaid lauljaid hindab rahvusvaheline žürii, mis koosneb vaid oma riikide tunnustatud muusikaõpetajatest ja festivalide korraldajatest. Festivali grand prix kuulutatakse välja kell 19.

Peale laulmise ja muusika õppimise võetakse osa töötubadest ja käiakse ujumas Estonia termides, festivali klubi on avatud villa Artises.

“Kuldlehekese” rahvusvaheline festival kasvas välja Pärnu Kunstide maja festivalist, kus kõik õpilased võisid oma oskusi näidata. Festivali kunstiline direktor Endla Murd on oma õpilastega aastaid noppinud kõrgeid kohti Euroopa laulukonkurssidel ja just sealt saadud kogemused andsid tõuke konkursi korraldamiseks Pärnus.

"Kuldlehekese" peakorraldaja Tiit Ermi sõnul on kavas festival kinnitada Euroopa noorte muusikafestivalide tihedasse kalendrisse ja edaspidi laiendada geograafilist ulatust.

Täpsem programm on leitav Pärnu Kunstide maja kodulehel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles