Pärnus on muutmisel puude raiumise kord

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnavalitsus tahab muuta linnas puude raiumise loa saamise korda.
Pärnu linnavalitsus tahab muuta linnas puude raiumise loa saamise korda. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Pärnu linnavalitsus saatis linnavolikogule määruse eelnõu, et muuta linnas puu raiumise loa saamise korda.


Kui seni on puu raiumise taotluse vormi kinnitanud linnavalitsus, on määruse uue redaktsiooni volikogus kinnitamise järel see õigus antud linnavalitsuse majandusosakonnale. Lube jääb väljastama endiselt majandusosakonna linnaaednik-keskkonnateenistuse juhataja.



Linnavalitsus soovib määruse uues sõnastuses täpsustada puhkusid, kui luba on vaja taotleda, arvestades muuhulgas puude krooni kärpimise sobivat aastaaega puuliigiti. Näiteks kase ja vahtra oksi võiks lõigata suvel, okaspuid varakevadel ja augustis.



Määruse uus tekst avardab raiumise loa taotlejate ringi, tuues sisse kinnistu omaniku kõrval maa-ala omaniku mõiste. Nagu varem, tuleb ka uue määruse järgi raieluba taotleda, kui puuvõra tahetakse vähendada rohkem kui veerandi võrra oksastiku mahust.



Kaasomandis oleva kinnistu puhul peab seal kasvava puu lõikamise loataotlusel olema kõigi kaasomanike nõusolek ning kortermajade puhul pädeva organi heakskiit.



“Määrus muutub täpsemaks ja asjaajamine läheb lihtsamaks,” kommenteeris abilinnapea Simmo Saar.



Pärnu “Puu raiumiseks loa andmise kord” ei reguleeri viljapuude lõikamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles