Lastekohvikus näeb multimeediaetendust

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jasper Zoova.
Jasper Zoova. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Lastekohvikus Kuumoon mängitakse pühapäeval põneva tehnilise lahendusega multimeedialavastust “Jasperi maagiline pliiats”, kus teevad kaasa kunstnik Jasper Zoova, muinasjutuvestja Ena Kõrv ja muusik Olavi Kõrre.

Jasper Zoova rääkis, et idee lavastuseks tekkis tal juba 2008. aastal, kuid tüki kirjutas ta valmis käesoleval kevadel. Loo peategelaseks on narr, kellel on jala küljes kaalupomm, vaatajateni jõuab tema uskumatu teekond ja lõpuks vabanemine tänu heategudele. Zoova mäletamist mööda on seda kevade jooksul juba neli-viis korda mängitud.

Lavastus on omapärane vormi poolest: muinasjutuvestja räägib lugu ja sellega samal ajal joonistab kunstnik pilte, mida publik näeb suurelt ekraanilt. Taustaks kõlab elav muusika Olavi Kõrre esituses. “Kuuleme sitarit, vihmapilli, parmupilli,” nimetas Zoova mõnda suurest pillide hulgast.

“Näitustel näeme me lõplikke joonistusi. Palju huvitavam on teada saada, kuidas need jooned tekivad,” selgitas kunstnik, miks eelistati multimeedialahendust tavapärasele teatrile. “Osa etendusi on olnud harmoonilisemad ja osa vähem, aga kindel on see, et iga etendus on kordumatu.”

Kunstnik on rahul etenduskohaga, mis olevat hubane ja looga sobiv. Ta kinnitas, et ka publiku vastuvõtt on olnud positiivne. “Endale jääb pärast etendust hea meeleolu ja lastel on sära silmades,” rääkis ta.

Tulevikus on plaanis loole järg kirjutada. “See on lõputa lugu,” arvas Zoova. Ka praegust lavastust mängitakse kindlasti veel, samuti täiendatakse seda pidevalt. Kas või juba selle pärast, et sügisel minnakse “Jasperi maagilist pliiatsit” mängima Kumu auditooriumisse ja suur saal seab oma nõudmised.

Lasteetendus toimub kohvikus Kuumoon pühapäeva pärastlõunal. Sissepääs on tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles