Juubelikontserdile tulnud Vene dirigent murdis jala

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kipsi sidumine. Foto on illustreeriv.
Kipsi sidumine. Foto on illustreeriv. Foto: PRIIT MÜRK/PM/SCANPIX BALTICS

Reede õhtul Pärnu kontserdimaja kümnenda juubeli tähistamise kontserdi külastajad said üllatuse osaliseks, kui piduliku sündmuse puhul Pärnu linnaorkestri ette astuma pidanud Stanislavski ja Nemirovitš-Dantšenko nimelise Moskva akadeemilise muusikateatri peadirigendi Felix Korobovi asemel astus pulti Jüri Alperten.

Spetsiaalselt juubeliks orkestri ette kutsutud külaline lamas sel ajal haiglavoodis, sest oli hommikul linnas jalutades libedal kõnniteel nii õnnetult kukkunud, et murdis jala.

Pärnu kontserdimaja direktor Marika Pärk ütles, et uudis külalisdirigendiga juhtunud õnnetusest oli reedel väga ootamatu, kuid pani mõtlema, kuidas õhtune kontsert siiski toimuda saaks.

Pärgi sõnade järgi oli talle külaliste nimekirja sirvides silma jäänud, et õhtul istub saalis Pärnu linnaorkestri peadirigent Jüri Alperten. Nii võttis ta Alperteniga ühendust ja Pärnus viibinud muusik oli nõus ootamatult tekkinud olukorras appi tulema. „Õnneks oli Jüri Alperten nõus, klaver põõsas, välja hüppama,“ lausus Pärk.

Kui hästi Pärnu linnaorkester ootamatu vangerduse tõttu neile üsna võõra kava esitamisega hakkama sai, jääb Pärgi sõnade kohaselt publiku otsustada. „Eelmiste päevade jooksul tegi orkester neli täisproovi, kuid kindlasti tekitas dirigendi vahetamine neile ärevust,“ lausus ta.

Pärgi ütlust mööda on ta väga tänulik Pärnu haiglale, kus Felix Korobov kiiret ja asjatundlikku abi sai ja oli eilseks nii palju paranenud, et võis rongiga koduteele asuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles