Johansonid esitlevad plaati

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Laupäeva õhtul annavad Pärnu kuursaalis kontserdi Kärt, Mart, Ants ja Jaak Johanson (pildil): kolm venda ja õde esitlevad oma värsket albumit “Külm”.

“Külm” sisaldab Johansonide viimase kümnendi jooksul loodud, kuid seni plaadistamata lugusid ja kogu detsembri vältaval kontserdireisil ühendavad Johansonid mõtteliselt perekonna kodukandid Lõuna- ja Põhja-Eestis.

“Läheme mööda Eestit maad kuulama ja kuulajaid vaatama,” kinnitas Ants Johanson. “Tahame meeles hoida, et sõna on pööraselt tähtis ja lauldud sõna kolmekordselt tähtis. Kuigi see kipub kõikematvas meedialärmis ununema, siis õe-vendade laulmistega ei saa seda juhtuda.”

Muusikaperekonna kolmanda kauamängiva plaadi muusika autoriks on enamasti Mart Johanson, kuid tekste on laenatud Juhan Viidingult, Robert Jürjendalilt ja teistelt luuletajateltki.

Varem on Johansonide loomingut salvestatud 1993. aastal plaadile “Põhja vahemäng” ja 2000. aastal ilmunud plaadile “Päevakera”. Viimane Johansonide kontserdituur toimus 2006. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles