Kolmapäeval toimub Pärnus europarlamenti pürgijate debatt

Kaupo Meiel
, arvamustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolmapäeval kell 11 algab Pärnu keskraamatukogu väikses saalis Euroopa Parlamenti kandideerijate debatt, mida on oodatud jälgima kõik huvilised.


Debatil, mille peateemad on majandus, tööhõive ja rahandus, on lubanud osaleda Igor Gräzin (Reformierakond), Anto Liivat (Rahvaliit), Ivari Padar (SDE), Vilja Savisaar (Keskerakond), Marek Strandberg (Rohelised) ja Margus Tsahkna (IRL).



Debati korraldavad Euroopa Parlamendi infobüroo ja Euroopa Komisjoni esindus.



Euroopa Parlamendi infobüroo juhataja Kadi Herküli sõnutsi on debatid mõeldud kõigile huvilistele: neile, kel juba kujunenud kindel valimiseelistus ja kes väitluslaua juurest sellele kinnitust otsivad; neile, kes kõhklevad mitme valiku vahel; neile, kellele seni on tundunud, et nende hääl pole oluline ja nende valikutest ei sõltu suurt midagi. Et debatt ei jääks vaid poliitikute omavaheliseks mõttevahetuseks, saab publik kandideerijatele küsimusi esitada.



“Tasub taas meenutada, et ligi kolmveerand Eesti õigusaktidest tulenevad Euroopa Liidu tasemel kokku lepitud lahendustest ja piirangutest ning seega sõltub Eesti ja Euroopa areng väga otseselt tulevasest jõudude vahekorrast Euroopa Parlamendis. Aga selle otsustavad nimelt valijad,” kõneles Herkül.



Euroopa Parlamendi valimised toimuvad tänavu 7. juunil ja sinna kandideerib 11 nimekirja ning kuus üksikkandidaati, ühtekokku 101 nime.



Lisainfot Euroopa Parlamendi saadikukandidaatide avaliku, kaks tundi vältava debati kohta Pärnus leiab internetileheküljelt

http://www.europarl.ee/view/et/uudised/Uudised-2009/Aprill/pr-2009-Aprill-7.html
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles