Lahkus Briti endine peaminister paruness Margaret Thatcher

Kalev Vilgats
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margaret Thatcher teel 1940. aasta lahingu Britannia pärast tänu- ja mälestusteenistusele 19. septembril 2010. Parunessi isikupärane stiil säilis tema elu lõpuni.
Margaret Thatcher teel 1940. aasta lahingu Britannia pärast tänu- ja mälestusteenistusele 19. septembril 2010. Parunessi isikupärane stiil säilis tema elu lõpuni. Foto: Reuters

Esmaspäeval, 8. aprillil suri insuldi tagajärjel 87aastaselt Ühendkuningriigi ainus nais- ja 19. sajandi algusest kõige kauem jutti ametis olnud peaminister Margaret Thatcher.

Thatcheri surmaga lõppes paljude vaatlejate arvates terve ajastu. Ta tõstis Suurbritannia tagasi maailmakaardile, teda kas vihati või armastati, aga Thatcher ei jätnud kedagi külmaks. Esimese naispeaministrina tekitas ta vanal lõbusal Inglismaal furoori. Kuna parlamendi istungite hooaja avakõne peab kuninganna ja teksti kirjutab peaminister, siis visati nalja, et üks daam kirjutab teisele ette, mida öelda.

Sihikindel poliitik

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles