Pärnu folkloorirühm Kirmas esineb Palangas

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu folkloorirühm Kirmas.
Pärnu folkloorirühm Kirmas. Foto: Erakogu

Pärnu folkloorirühm Kirmas osaleb selle nädala teises pooles Leedus Palanga rahvusvahelisel folkloorifestivalil „St. George – take the keys“ / „Püha Jüri – võta võtmed“.

Palanga tähistab sel aastal linna asutamise 760. aastapäeva ja paljud suuremad festivalid on sellele tähtpäevale pühendatud, ühtlasi on Palanga 2013. aastal kuulutatud Leedu kultuuripealinnaks.

Pärnu linnavalitsus sai sealselt linnavalitsuselt kirja ettepanekuga tulla Pärnust ühe folkloorikollektiiviga osalema rahvusvahelisele folkloorifestivalile, mis  tutvustab eri rahvuste rahvakalendri kevadisi kombeid ja tavasid.

Palanga rahvusvahelisel folkloorifestivalil tutvustavad oma  pärimuskultuuri Leedu, Läti, Valgevene, Vene ja Gruusia folkloorirühmad.

Eesti ehedat pärimust tutvustab Palangas Pärnu folkloorirühm Kirmas, mille juhendajad on Ülle Jaeger ja Raivo Erm. Folkloorirühmal seisab Palangas ees üle kümne kontserdi.

Palanga on Pärnu partnerlinn Leedus alates aastast 1990.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles