Muinsuskaitseamet täpsustas võimupiire

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohvikupiirete ja katusematerjalide üle Pärnu muinsuskaitsealas on õigus otsuseid langetada linnavalitsuse vastutavatel ametnikel.
Kohvikupiirete ja katusematerjalide üle Pärnu muinsuskaitsealas on õigus otsuseid langetada linnavalitsuse vastutavatel ametnikel. Foto: Ants Liigus

Pärnu linnavalitsuse muinsuskaitsekomisjonis lahvatanud vaidlus, kas reklaamimajandust, välikaubandust ja ajutiste rajatiste püstitamist muinsuskaitsealal ohjab linna ametkond või muinsuskaitseameti kohalik büroo, on nüüdseks lõppenud.

Pärnu abilinnapea Romek Kosenkranius tunnistas, et Pärnu linnavalitsuse muinsuskaitsekomisjoni esimees Liina Hansen pöördus tema poole palvega arvata komisjoni koosseisust välja riigi muinsuskaitseameti Pärnumaa vaneminspektor Nele Rent, kuna “tööõhkkond on kõvasti halvenenud”.

Kosenkraniuse sõnade järgi olid muinsuskaitsekomisjonis peamisteks vaidlusobjektideks linnaametnike ja riigi muinsuskaitseametniku erinev suhtumine muinsuskaitsealas hoonete seintele paigaldatud reklaamidesse, erinevad nõudmised tänavakohvikute piiretele ja katusematerjalidele ning ajutiste suviste rajatiste või atraktsioonide paigaldamise lubamine kesklinna ja ranna rajooni, nagu näiteks lastebatuut, mis mullu Lastepargis keelati.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles