Väsimatud aastajooksjad alustavad taas

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jooksjad.
Jooksjad. Foto: Ants Liigus

Traditsiooni kestuselt Pärnu kolmas spordiüritus (pikemad on 54 korda peetud ratturite tänavasõit ning seitsmekümnendate alguses hakatatud orienteerumisneljapäevakud ja kadrijooks) aastajooks alustab 7. mail juba 29. kevadet.

“Esimesel aastal, 1985ndal oli meil ühissörkimiste vürtsiks kolm ajajooksu, edasi viis, ja siis sai selgeks, et ajavõtuta joosta ei tahetagi,” rääkis aastajooksude algusest peale korraldajarollis olnud Priit Neeme. “Püsivat seltskonda, kes algusest peale teisipäeviti starti ilmunud, on üsna arvukalt. Mõni on vahepeal kadunud ja tuleb jälle, mõni oli aastaid võitjate seas ja nüüd naudib lihtsalt seltskonnas olemist. Viimastel aastatel saavad need, kes kõigil jooksudel käinud, tänuks medali, ja see paneb paljud pingutama.”

Enim võiduauhindu on aastajooksudelt viinud Andres Lelov, Siiri Kangur, Eero ja Saimi Pevkur, mullu olid kokkuvõttes esiotsas Sirje Kõresaar ja Karl Mäe.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles