Kahel päeval nädalas viib Mann manijalased poodi

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Naisi ei või poodi lubada, nad ostavad poe tühjaks,” ütlevad Manija sadamas liinipaati Mann astuvad mehed. Kaubapäev on sõiduplaani järgi kaks korda nädalas, teisipäeval ja reedel, lähim pood on Pootsis. Paadijuht Jüri Lepa teab, et seda laeva ei anna vanaga võrrelda, sest tollest käis laine üle.
“Naisi ei või poodi lubada, nad ostavad poe tühjaks,” ütlevad Manija sadamas liinipaati Mann astuvad mehed. Kaubapäev on sõiduplaani järgi kaks korda nädalas, teisipäeval ja reedel, lähim pood on Pootsis. Paadijuht Jüri Lepa teab, et seda laeva ei anna vanaga võrrelda, sest tollest käis laine üle. Foto: Urmas Luik

Teisipäev ja reede on Manijal kaubapäevad, siis on liinipaadi Mann sõiduplaan sätitud sedasi, et pärast lõunat saavad manijalased tunnise vahega mandril lähimas külapoes käia.

Tubli pool tundi enne paadi minekut hakkab sadamasse mehi kogunema. Mõni istub, selg vastu võrgukuuri seina, ja vahib maismaaga tõtt. Munalaiu sadam on siit kiviga visata, üle päikese sillerdava väina napilt kilomeetri kaugusel. Mõni pahvib suitsu ja arutab, mismoodi kalurid hommikul räime nõutama said, kui paadi käigukastiga enne merele minekut tükk aega jändamist oli.

Rattaga jõuab viimasena kohale postiljoniametist pensile jäänud Tõnu Paul ja sätib oma sõiduki kuuri seina najale. Silla Arno päästab jämeda köieotsa pollari ümbert lahti ja siis on minek. Teisel kaldal ootab Manni juba Pootsi poodniku tibukollane väikebuss.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles