Pärnumaa aktiivseimad eelvalijad olid Lavassaares

Kaupo Meiel
, arvamustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelhääletamine Pärnus.
Eelhääletamine Pärnus. Foto: Urmas Luik

Euroopa Parlamendi valimiste eelhääletamisel osalesid Pärnumaal aktiivseimalt Lavassaare inimesed, kõige loiumalt käisid hääletamas Audru elanikud.


Esmaspäevast eilseni toimunud eelhääletamisel käis Lavasaares valimas 15,5 protsenti, Tootsis 10,6 ja Varblas 8,7 protsenti valijatest. Madalaim oli valimisaktiisus Audru vallas, kus hääletas 3,6 protsenti valijaist. Ainult veidi aktiivsemad oldi Paikusel, kus eelhääletusel osales 3,8 protsenti valijaist. Pärnu linna valimisõiguslikest kodanikest käis eelhääletusel 4,7 protsenti.



Pärnumaa 69 450 valijast osales eelhääletamisel ühtekokku 5,3 protsenti.



Võimalust teha oma valik väljaspool elukohajärgset valimisjaoskonda kasutas Pärnumaal eelhääletamise ajal 576 valijat, kellest 330 andis oma hääle Pärnu linnas.



Maakonna valimiskomisjoni esimehe Rita Kosenkraniuse teatel polnud eelhääletamise aktiivsus Pärnumaal tänavu oluliselt kõrgem kui 2004. aastal, mil eelmine kord Eestis europarlamenti valiti. “Loodan ja arvan, et pärnakad kasutasid väga palju elektroonilise hääletamise võimalust,” sõnas Kosenkranius. Milliseks kujuneb lõplik valimistel osalemise protsent, ei soostunud ta ennustama.



Eestis tervikuna tegi eelhääletamisel oma valiku 70 502 valimisõiguslikku kodanikku ja elektrooniliselt hääletas Eestis 58 669 valijat, mis kokku teeb 129 171 valijat ehk 14 protsenti nende üldarvust. Elektroonilise hääletamise tulemused maakondade ja jaoskondade kaupa selguvad tänase päeva jooksul.



Täna ja homme saab valla- ja linnavalitsusse esitada põhjendatud taotluse, et valimiskast koju toodaks. Valimispäeval tuleb kodus hääletamise soovist teada anda kella 16ks. valimiskomisjonile. Valimispäev on pühapäeval ja valimisjaoskonnad on avatud 9-20.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles