KORV koondab eripalgeliste kunstnike loomingut

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu näituse avamisele tulid paljud vilistlased, kes 1981. aastal Tartu kunstikooli lõpetasid. Vasakult Anniki Kari, Pille Õnnepalu, Tiina Ojaste ja Taso Mähar.
Pärnu näituse avamisele tulid paljud vilistlased, kes 1981. aastal Tartu kunstikooli lõpetasid. Vasakult Anniki Kari, Pille Õnnepalu, Tiina Ojaste ja Taso Mähar. Foto: Alar Raudoja

Tartu kunstikooli vilistlased tõid Pärnu linnagaleriisse ühisnäituse „KORV+“, mis põimib kokku paljude loomeinimeste tööd.

“Korv on põimitud Tartu kunstikooli 1981. aastal lõpetanud ja praeguseks paljusid erialasid esindavate kunstnike elulõngadest,” öeldakse näituse tutvustuses. “Korv on õhku, valgust, helisid, värve ja kõike ümbritsevat enesest läbi laskev punutis ning ühisnäitusel on koos kõik, mida kunstnikud on aastate jooksul oma korvi kinni püüdnud.”

Kursus sai eelmisel suvel kokku ühe lõpetanu, Tiina Ojaste kodus esmakordselt üle 31 aasta. Sealsamas sündis mõte ühiselt oma loomingut esitleda. Esimene näitus pandi kokku 2013. aasta talvel Tartus Vanemuise teatri galeriis, järgmine kevadel Soomes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles