Jooksjad vallutasid kesklinna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Kolmeteistkümnendal Jüri Jaansoni kahe silla jooksul pani üheksa kilomeetri pikkusel distantsil oma võimed proovile 1642 jooksusõpra, kõndimist nautis 376 käijat ja ratastoolil sõitis Papiniidu sillani kümme inimest.

Jooksu peavõidu viis Ibrahim Mukunga Kenyasse, distantsi 26 minuti ja 50 sekundiga läbinud must mees suutis teisena lõpetanud lätlast Dmitrijs Jurkevicsi edestada finišis pea poole minutiga. Kolmandana jõudis lõpujoonele Pärnust pärit Roman Fosti. Naistest oli kiireim Jekaterina Patjuk ajaga 31.58, teise auhinna pälvis Lily Luik ja kolmandaks tuli Olga Andrejeva.

Võidumehe tõi Pärnusse jooksma Tiidrek Nurme, kes on Mukungaga Kenyas juba pikka aega koos treeninud. “Esialgu pidin ka ise Jüri Jaansoni jooksul startima, kuid lõpuks otsustasin hoida energiat järgmisel pühapäeval Itaalias toimuvaks võistluseks, kuhu tuleb kokku väga esinduslik seltskond,” rääkis Nurme. “Sõber Ibrahim, keda olen mitmel jooksul kasutanud jänesena, pidi ERGO mängudel Kohilas tempot tegema, aga leidsime treener Harry Lembergiga, et võiksime teda siiski staadionirajal jooksmisest säästa. Nädal tagasi käisime Soomes Tamperes võistlemas ja seal selgus, et tal on veel tartaaniga kohanemise probleeme.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles