Sügismoe loojad mängivad eelkõige ülerõivastega

, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Kaubamaja peab naiste sügislooki võtmeks saapaid ning põnevaid ja kaitsvaid ülerõivaid.
Tallinna Kaubamaja peab naiste sügislooki võtmeks saapaid ning põnevaid ja kaitsvaid ülerõivaid. Foto: Tallinna Kaubamaja

Selle sügise moelemmikud on põnevad ja kaitsvad ülerõivad – seninägematu siluetiga lühikesed mantlid, ulmehõngulised puhvjoped ja head klassikalised mantlid. Sinna juurde kuuluvad ülipika säärega saapad, bravuurikad kaabud ja suured sallid justkui ütleksid: mine õue ja naudi imeilusat sügist!

"Moevärvid on sel sügisel rahulikud, kuid seda efektsemad ja edevamad on kangad," räägib Tallinna Kaubamaja loovjuht Kristina Herodes. "Luksust on üllatavalt palju: samet, satiin, brokaat ja karusnahk ning kvaliteetsed villamaterjalid on vallutanud moeloojate südamed. Mustritest on lemmikuks väärikas ja ajatu ruut, mida täiendab armas naiselik täpp. Naiselikku draamat lisavad reljeefsed mustrid ja barokihõngulised ornamendid."

Moelemmik kleit

AS Baltika avalike suhete juht Merit Välba rõhutab, et moelemmik number üks on kleit, mille kõrval astub poodiumile klassikaline pluusi ja seeliku kombinatsioon. 

Nii Baltika kui Tallinna Kaubamaja moeloojad tõstavad esile põnevaid siluette. Siluett on täpne ja geomeetriline või pehme ja kihiline. Inspiratsiooni on ammutatud moeminevikust ja -tulevikust.

"Uus ja intrigeeriv on rõhutatud õlg - läinud sajandi 80ndatest inspireeritud või 40ndate hõnguline. Tugev õlg annab naisele äärmiselt sihikindla hoiaku," tutvustab Herodes. "Üleriidel kasutatud lopsakad kraed, reljeefsed kaunistused ja vööd toovad kurvid ilmekalt esile. Värske siluetiga lühikesed mantlid, univormi stiilis jakid ja puhvjoped on võluvad, samal ajal praktilised."

Ivo Nikkolo sügiskollektsiooni märksõnad on "luksus" ja "ülim naiselikkus". Nikkolo kasutab julgelt jõulisi värve: fuksiaroosat, tulipunast, öösinist ja sügavat musta. Kõike seda rõhutavad pärlikuhjad ja massiivsed kaelakeed ning rikkalik, venepärane stiil.

Kui mitmel viimasel hooajal olid püksid kostüümi lahutamatu osa, siis sügisene kontorimood vaimustub taas seelikust, kinnitavad Mosaici disainerid.

Montoni disainerid on inspiratsiooni ammutanud spordirõivastusest, luksuslikust hipi-, inglasliku maamõisaproua ja gooti stiilist. Rock chick'i stiil toob kollektsiooni kitsad liibuvad püksid, õlgu rõhutavad topid, metallneedid ja lukud, vahendab Välba.

Meestemoes lööb laineid kitsas siluett


Sügisene meestemood on nii modernne kui aastaajale kohaselt praktiline-mugav. Trendikas ülikond on ruuduline või triibuline, kvaliteetsest kangast ja kitsa siluetiga. Hooaja lemmikud on kaherealine pintsak ja mantel ning kardigan.

Baltmani kollektsiooni loojad märgivad, et meestemoes domineerib endiselt kitsas itaaliapärane siluett: ülikonda iseloomustab sale joon, kitsa lõikega pintsak.

Monton rõhub meeste sügiskollektsioonis mugavale elegantsile, kasutades pedantselt korrektse stiili elemente. Moodne on kombineerida julgelt mustreid, stiile ja värve. Ruudud teevad ilma nii ülikondade kui ülerõivaste puhul.

Sügismoes annavad tooni saapad


Tallinna Kaubamaja naiste kingamaailma juhi Kamila Varvase sõnade kohaselt on kogu naiste sügis-look'i võtmeks saapad.

"Moes on nii pisikesed, pahkluuni ulatuvad kui ülipika säärega julged saapad," märgib Varvas. "Pikki saapaid on üllatavalt lihtne sobitada mis tahes seelikuga kostüümi või kitsaste pükste juurde. Need on naiselikult provotseerivad ning tegelikult üsna figuurisõbralikud, andes jalgadele visuaalselt pikkust juurde."

Lastemood on praktiline

Lastemoes on põhirõhk praktilistel õuerõivastel. Tillukeste daamide mantlid on naiselike volangide ja tepingutega, mustritest on lemmikud täpid, triibud ja ruudud. Herodese väitel järgivad selle hooaja kvaliteetsed materjalid moemaailmas üha enam populaarsust koguvat taaskasutuse suunda. "Rõivad ei ole enam mõeldud üheks hooajaks. Lisades oma kostüümile mõne moeka lisandi, võivad need vastu pidada aastaid," sõnab Herodes.

Tallinna Kaubamaja ja Baltmani info põhjal kokku seadnud Iira Igasta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles