Lastepargis säravad valgusmõmmikud

Grete Naaber
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valguskarude juurde pandi väiksed rohelised kuused ja kuuseoksad, et paik senisest rohkem advendisõnumit kannaks.
Valguskarude juurde pandi väiksed rohelised kuused ja kuuseoksad, et paik senisest rohkem advendisõnumit kannaks. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu huvitavaimaks advendi- ja jõulukutsungiks peetakse valguskarusid, mis täna Lastepargis purskkaevu kaanele sätiti.


Valguskarud on olnud laste suured lemmikud ja vanemad pildistavad oma võsukesi mõmmide keskel. Juba eile päeval leidus uudistajaid, ehkki valgus süttis karude sees õhtul.



Möödunud kevadel viis karud suvepuhkusele OÜ Euro Cactuse projektijuht Arne Meier, kes valvas nende järele soojal ajal.



Ilmselt on valvata vaja: eelmisel kevadel enne karude pargist viimist lõhkusid vandaalid karupoja, mida enam parandada ei saanud. Nüüd on Hiinas valmistatud viiest karust järel neli.



Oleks kõigest kolm, kui eelmisel aastal karusid toonud OÜ ArtusPro ei oleks Pärnule omalt poolt ühte poega esimesel aastal lõhutu asemele kinkinud. Vandaalid purustasid toona mõmmipoja selja, mida parandada ei õnnestunud. Pärnulaste heameeleks sai politsei kurikaelad kätte.



Valguskarud, kaks suurt ja kolm väikest, paigaldati Lasteparki esimest korda 2007. aasta advendiks ja nende eest maksis linn 78 000 krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles