Juhtkiri: Sobiv maavanem

Kaupo Meiel
, arvamustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pärnu Postimees

Regionaalminister Siim-Valmar Kiisler tõstis Pärnu uueks maavanemaks määratud Andres Metsoja puhul positiivsena esile, et põliselanikuna tunneb ta maakonda hästi ning on töötanud omavalitsuses ja omavalitsuste liidus.


Tõepoolest, Metsoja senine elukäik paistab igati sobivat selleks, et jätkuda maavanema ametis. Kuigi Pärnumaa saab nüüd politiseeritud maavanema (on ju Metsoja Isamaa ja Res Publica Liidu liige), ei ole põhjust seda praegusel juhul üle tähtsustada, sest omavalitsusjuhid, olenemata parteilisest kuuluvusest, paistsid tema valimisega üldiselt rahul olevat.



Mis puudutab Metsoja nägemust maakonnast ja sisulist tegevust, mida võib temalt oodata, siis võib vähemalt Pärnu Postimehe veergudel kajastatud väljaütlemistest järeldada, et tal on teadmisi, visioone ja julgust, et uuel ametipostil korralikult välja vedada.



Tasub tähele panna Metsoja sõnu, et haldusreform on Eestis läbi kukkunud. Iseenesest pole see uudis, kuid annab lootust, et ta maavanemana suudab nii palju kui võimalik asjad liikuma panna ning olla vahendajaks ministeeriumide ja kohalike omavalitsuste vahel.



Maavanema roll pole muidugi enam see, mis mõni aasta tagasi oli. Tähtsus ja vastutusalad on tublisti vähenenud ja kui Pärnumaal tundus maavanem olevat eriti tähtis ja oluline persoon, siis tingis selle pigem Toomas Kivimägi isik ning tema sage kaasarääkimine kohalikus poliitikas.



Metsojast saab kindlasti teistsugune maavanem, kui Kivimägi oli, kuigi ehk selle sarnasusega, et temagi võib maahärra tooli edukalt suurde poliitikasse suundumiseks kasutada.



Pärnu Postimees soovib Andres Metsojale edu ja jääb ootama tema esimest pöördumist maavanemana pärnumaalaste poole juba uue aasta esimeses ajalehenumbris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles