Vardo Rumessen – eesti muusika raskekaallane

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusvahelise Eduard Tubina ühingu esimees Vardo Rumessen Tubina kuju juures Tartus. Kuju autor on skulptor Aili Vahtrapuu. Tubina ja Rudolf Tobiase loomingu tutvustamine on olnud Rumesseni elutöö.
Rahvusvahelise Eduard Tubina ühingu esimees Vardo Rumessen Tubina kuju juures Tartus. Kuju autor on skulptor Aili Vahtrapuu. Tubina ja Rudolf Tobiase loomingu tutvustamine on olnud Rumesseni elutöö. Foto: Margus Ansu / Postimees

Klaverikunstnik Vardo Rumessen on pianistide keskel üks põhimõttekindlamaid poliitikuid, poliitikute seas aga tähelepanuväärne muusik.

Poliitikuna oli Vardo Rumessen tegev okupatsiooniaastail ja ta on vahetult seotud Eesti riikliku iseseisvumisega. Ta on loovisik, kes nooti tundes ei mängi ainult “noodist maha”. Teda taunitakse ja kaifitakse. Elu see kergemaks ei tee, aga lisab soola ja pipart, sest elu polegi paljas tuuletallamine.

Kahtlemata on Rumessen eesti muusika impressaario väljaspool Eesti Vabariikigi. Võib ka nii öelda, et Vardo Rumessen on meie kultuuripõllu kuldne hernes, ta läheneb asjadele süvitsi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles