Tammiste lasteaed avatakse septembriks

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sauga valla praegu ainus lasteaed asub vallakeskuses ja jääb Tammiste elanikele liiga kaugele.
Sauga valla praegu ainus lasteaed asub vallakeskuses ja jääb Tammiste elanikele liiga kaugele. Foto: Urmas Luik

Sauga vallavanema Vello Tiidermanni kinnitust mööda ei ole muud võimalust, kui Tammiste lasteaed tuleb valmis saada järgmiseks õppeaastaks.


"Me peame saama, lapsed on ju järjekorras. Lasteaia valmimine on nagunii veninud juba aasta jagu," nentis Tiidermann. Ja kurtis, et valitsuse määrus selle kohta, millised omavalitsused ja objektid KOIT-kavast rahastuse saavad, pidi tulema juba mullu augustis, tuli aga alles aastavahetuseks.



Sauga vald sai KOIT-kavast rahastamisotsuse 22 miljoni krooni kohta, millele vald peab lisama omaosalusena vähemalt 15 protsenti.



"Tegelikult on meil kõik ettevalmistused juba tehtud, sealhulgas riigihange ehitaja leidmiseks. Ja nii ruttu, kui me jõuame lepingud Ettevõtluse Arendamise Sihtasutusega ära teha, saame ehitusega pihta hakata," rääkis Tiidermann.



Kui palju lapsi täpselt Tammiste lasteaeda sügisel tuleks, on vallavalitsusel keeruline öelda, sest vähemasti pool Tammiste elanikest pole end Sauga valla elanike registrisse kandnud.



Olemasoleva statistika järgi on lasteaeda tulemas 86 valla registris last. Logistiliselt kaugel vallakeskuses Saugas asuvas Jänesselja lasteaias käib praegu paarkümmend Tammiste piirkonna last, peale nende 33 last Pärnu linna lasteaedades. Vallavanema sõnutsi on sealt juba lapsevanemaile märku antud, et linn neid lapsi pärast augustit enam näha ei tahaks, kuigi ametlikult pole seda välja öeldud.



"Oleme võtnud lapsi juba lasteaia järjekorda, see annab kindlama ülevaate olukorrast, kui me saaksime konkreetsete inimeste avaldused," kinnitas Tiidermann.



Kindel on see, et Tammistesse tuleb nelja rühmaga lasteaed ja kooli peab piirkonna rahvas edasi ootama.



"Detailplaneeringu järgi on kooli koht lasteaia juurde plaanitud ja seda ma olen kogu aeg öelnud, et kool tuleb ehitada etapikaupa vastavalt vajadusele, kui lasteaialaste vanemad on kooliga edasiminemisest samas kohas ikka huvitatud. Esmalt lasteaed-algkool ja kui huvi jätkub, siis põhikoolini välja," lausus Tiidermann. Lisades naljatamisi, et miks mitte gümnaasiumi ja ülikoolini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles