Welcome to Estonia, Cardo Remmel!

Kaupo Meiel
, arvamustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres G. Adamson

Hädad ja õnnetused käivad ikka inimesi ja asutusi, mitte kive-kände pidi. Kõik maailma hädad, välja arvatud globaalne soojenemine, paistavad olevat Pärnusse jõudnud. Seejuures ei maksa aga vaid viriseda, selle asemel tuleb midagi ise ette võtta, et hoida hullu elu hullemaks muutumast.


Taastusravikeskus Estonia on kujunenud niisuguseks ettevõtteks, mida aina saatuselöögid tabavad. Alates Vello Järvesalu tähe langemisest liiguvad asjad ikka allamäge. Järvesalu järel juhi kohuseid täitnud Maarika Koch sai enda kanda süü eelkäijale hiigelhüvitise maksmises ning temagi kaotas kõrge koha.



Nüüdseks on Estonia nõukogu otsustanud Järvesalult raha kas või kohtu kaudu kätte saada ja linnale kuuluvat taastusravikeskust lähetatakse vee peale tirima Pärnu linnavolikogu esimees Cardo Remmel.



Remmel on laiemalt tuntud kui kunagine Saku õlletehase juht, kes Tallinna-lähedasest pruulikojast Eesti ühe edukama õlleettevõtte tegi. Kuigi Remmeli südametunnistus pole päris puhas, arvestades, et just tema juhtimisajal Saku Originaali tootma hakati, on tegu korraliku kogemusega tippjuhiga, kes majandamises rohkem orienteerub kui kohalikus poliitikas.



Las siis mees teeb seda, mida ta tõepoolest oskab. Nii saadabki võimuliit Estoniat päästma Remmeli, lootuses, et too vähem kui poole aasta ja 46 000kroonise kuupalgaga taastusravikeskuse juhtimiskriisi lõpetab ja aasta lõpus firmast viis miljonit krooni dividende linnale välja võtab.



Võimalik, et Remmeli juhtimise all Estonia täie hooga käima läheb ning linnale omanikuna tõesti iga-aastast tulu tooma hakkab. Samuti on tõenäoline, et Estonia lüüakse Remmeli käe all läikima ja valmistatakse ette müügiks, et linn spordihalli ehituse eest maksta suudaks. Ilmauks on irvakil ja kõik on kuskil võimalik, nagu seegi, et põrgutee on heade kavatsustega sillutatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles