Pakane kisub veelgi käredamaks

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Ilmaprognoos lubab temperatuuripügala jätkuvat kukkumist, eeloleval nädalavahetusel ja uue nädala algul on sisemaal tõenäoline isegi 30 miinuskraadi.


Koolilastele kingib see ilmselt mõne puhkepäeva. Reegel on, et 1.-6. klassi õpilastel võib tunnid ära jätta, kui välisõhu temperatuur on miinus 20 kraadi ja madalam, 7.-9. klassi lapsed võivad koju jääda 25 miinuskraadiga.



Oluline on nende külmakraadide puhul arvestada nii aknataguse termomeetri näitu kui temperatuuri ja tuulekiiruse koosmõjust sõltuvat tuule-külma indeksit ehk organismile tegelikult toimivat välisõhu temperatuuri.



Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia instituut paneb sellest nädalast oma kodulehele õhutemperatuuride kõrval välja temperatuurid, mida inimene õues tunneb, ehk tuulekülma. Näiteks eile kell 13 mõõdeti Pärnu ilmajaamas õhutemperatuuri miinus 15,2 kraadi, aga tuulekülma oli samal ajal 22 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles