Pärnu muuseum säilitab iseseisvuse

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu muuseum.
Pärnu muuseum. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Kultuuriministeerium teatas, et loobub kavast liita 15 maakondlikku muuseumi suureks riigiasutuseks, niinimetatud ühendmuuseumiks ja loob selle asemel hoopis muuseume teenindava kompetentsuskeskuse.


“Muuseumid jäävad tegutsema eraldi seisvate riigiasutustena,” edastas kultuuriministeeriumi avalike suhete osakonna juhataja Ave Toots-Erelt, tunnistades ministeeriumi allajäämist muuseumide direktorite ühendmuuseumivastasele ühisrindele.



Eesti Rahva Muuseumi juures tegutsema hakkav kompetentsuskeskus võtab eeldatavalt muuseumidelt üle rea tugiteenistusi, nagu kirjastamine, eksponaatide konserveerimine, IT-teenus ja muu, millega maakonnamuuseumid tegelevad praegu igaüks eraldi.



Samal ajal jõudis Pärnusse teinegi hea uudis: riik kuulutas konkursi ehitaja leidmiseks, et kohandada Pärnus 19. sajandist seisev viljaait (Aida 3) Pärnu muuseumi hooneks, mille eelprojekt on valmis 2004. aastast ja projekt 2006. aastast.



Kohapeal otsustusõiguse säilitanud Pärnu muuseum kavatseb uue maja avada 2012. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles