Spordihallis võistlevad targad ja ilusad koerad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zorro kostüümis koer
Zorro kostüümis koer Foto: AFP / Scanpix

Homme 10-16 toimub Pärnu spordihallis koerte-show “Minu sõber”. Korraldajad on Varjupaikade MTÜ Pärnu kodutute loomade varjupaik koostöös Pärnumaa koeraspordi akadeemia ja piirkondliku koerakasvatajate klubiga.


Eesmärk on tõsta Eesti loomapidamiskultuuri ja populariseerida koeraspordiala agility’t.



Toimuvad agility-eksamid ja -võistlused, segavereliste ning tõukoerte näitus, koerterõivaste esitlus. Pärnu loodusmaja lapsed näitavad, kuidas nende koerad muusika saatel liikuda oskavad. Oma oskusi demonstreerivad pommi- ja narkokoer, teenistuskoerad, tantsiv koer ja frisbee’d mängiv koer. Tegutsevad veterinaariatuba, varjupaiga tuba Pesa, mudilaste õpituba “Olen hea peremees”, kohalike koerteklubide ja agility’t tutvustav infotuba, lemmikloomade ostukeskus.



Kodutute loomade varjupaiga juhataja Birjo Piiroja jutu järgi on show’le registreerunud 127 koera. Näitusele tuleb seitse koera Pärnu varjupaigast, et tõestada: hulkurkoerastki saab ilus, tark ja sõbralik peresõber.



Ürituse piletisumma suuruse määrab iga vaataja ise, tulust läheb pool Pärnu loomade varjupaigale ja pool koertespordi arendamiseks. “Tahaksime hakata agility’t populariseerima just laste ja noorte seas, käia seda tutvustamas koolides,” lausus Piiroja. (PP)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles