Pärnu Vallikääru ehitus saab nurgakivi

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Vallikääru ehitustööd.
Pärnu Vallikääru ehitustööd. Foto: Ants Liigus

Täna kell 11 panevad regionaalminister Siim Valmar Kiisler, linnapea Toomas Kivimägi, maavanem Andres Metsoja ning Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) juhatuse liige Tarmo Leppoja nurgakivi Pärnu Vallikääru ehitusele.


Möödunud aasta lõpus alustati Pärnu Vallikääru rekonstrueerimise ehitustöödega. Projekti elluviimise tulemusena on Pärnu kesklinnas aasta läbi aktiivses kasutuses looduslikult kaunis ning ajaloolise väärtusega ala. Linnaruumi on juurde loodud väärtuslik puhkekeskkond ning esile on tõstetud Pärnu Vallikääru ajalooline omapära, vahendas linnavalitsuse pressiesindaja Maria Murakas-Ollo.



Vallikääru atraktiivseks puhkekeskkonnaks taastamise esimese etapi projekti rahastatakse linnaliste piirkondade arendamise meetme raames. Meetme eesmärkideks on avaliku linnalise ruumi arendamine, linnaspetsiifiliste probleemide lahendamine ning keskuste ja tagamaa parem funktsionaalne sidustamine.



Projekti kogumaksumus on 75,4 miljonit krooni, millest struktuuritoetus on 64,1 miljonit ning Pärnu linna omafinantseering 11,3 miljonit krooni.



Pärnu Vallikääru väljaarendamise töödega alustati 2009. aasta novembris ja need on planeeritud lõpetada 2011. aasta algul.



Vastavalt riigihangetele teeb pargiala rekonstrueerimise ning vallikraavi kaldakindlustuse töid AS Merko Ehitus ning sepikoja renoveerib AS Pärnu REV.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles