Estonia nõuab Järvesalult osa lahkumishüvitusest tagasi

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vello Järvesalu.
Vello Järvesalu. Foto: Henn Soodla

Taastusravikeskuse Estonia nõukogu tegi juhatusele ülesandeks nõuda ettevõtte endiselt juhatajalt Vello Järvesalult välja osa lahkumishüvitisest, tõenäoliselt pöördub Estonia selleks lähiajal kohtusse.


Läinud sügisel maksis Estonia eelmine juhataja Maarika Koch Estonia vara omastamises süüdistatavale Järvesalule lahkumishüvitiseks 783 947 krooni, millest 460 000 oli väidetavalt juhatuse liikme lepingust tulenev kümne kuu tasu, 319 765 krooni kasutamata jäänud 203 puhkusepäeva kompensatsioon ja 4181 krooni paari päeva palk. Pärnu uus võimuliit pidas Kochi otsust vaieldavaks ja ta vabastati ametist.

Pärast seda on juristid analüüsinud lahkumishüvitise Järvesalult tagasisaamise võimalusi ja jõudnud järeldusele, et edulootust oleks 460 000 krooni ehk kümne kuu tasu tagasisaamiseks, kasutamata jäänud 203 puhkusepäeva kompensatsiooni tagasinõudmine oleks liialt riskantne.

Estonia nõukogu esimehe Peeter Võrgu sõnul oli nõukogu otsus üksmeelne. Ettevõtte juhataja Cardo Remmel rääkis, et ta on Järvesalule teinud ettepaneku raha ise tagasi maksta, kuid Järvesalu on sellest keeldunud.

Remmeli sõnul esitatakse hagi kohtusse lähiajal.

Loe pikemalt laupäevase Pärnu Postimehe paberväljaandest!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles