Draamaetenduse andnud Vändra Vaprus saab pidu pidada

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vändra Vapruse jalgpallimeeskond sai Eesti jalgpallimeistrivõistluste esiliigaliigaturniiri viimases voorus väravarohkes mängus jagu Tallinna Levadia II meeskonnast ja tagas võiduga endale järgmisekski aastaks koha Eesti tugevuselt teises liigas.

Esiliigasse püsima jäämiseks pidi Vändra meeskond täna Paides peetud “kodumängus” kindlasti võidu saama ja lootma, et kodus Tartu SK 10 meeskonda võõrustav Viljandi Tulevik ei võidaks.

Mängu esimene pool ei läinud soovitud rada pidi: 35. minutil viis Nikita Koliaev liigavõidu taganud Levadia duubli 1:0 juhtima ja 52. minutil suurendas Brian Kaldoja külaliste edu juba kaheväravaliseks. Viljandis juhtis selleks ajaks Tartu meeskond 1:0.

Staadionil tekkis hetkeline vaikus – kas rong on läinud? Kuid juba järgmisel rünnakul tõestas Vändra meeskond, et ei ole – Chris Anderson tegi mänguseisuks 1:2 ja Pärnumaa meeskonna lootused ärkasid uuesti ellu.

85. minutil seadis Toomas Mangusson jalule viiginumbrid ja ootused ja pinge kasvasid veelgi suuremaks.

Mängu viimastel minutitel panid vändralased vastaste värava tugeva surve alla. Seda krooniski edu, kui Indrek Oja palli kohtuniku antud teisel lisaminutil võrku virutas ja sellega mõnekümnele Paidesse sõitnud fännile tõelise rõõmupeo korraldas.

Et Viljandi Tulevik tegi kodus Tartu SK 10ga 1:1 viigi (Tuleviku värav sündis alles 84. minutil), tagas Vändra meeskond endale tänase 3:2 võiduga järgmiseks hooajaks taas koha esiliigas. Tulevik peab mängima kaks üleminekumängu esiliiga B-tasandil kolmandale kohale tulnud meeskonnaga, kes selgub täna pärastlõunal.

Vändra Vapruse peatreener Ranet Lepiku sõnutsi teati Viljandis toimuvast mängust ainult poolajatulemust. “Telefoni ja arvutiga ju mängu ajal pingil ei istu. Meie eesmärk oli oma ära teha ja seda poisid täna suutsid," ütles ta.

Kahe väravaga kaotusseisu jäämine Vapruse meeskonda verest välja ei löönud. "Leppisime enne mängu riietusruumis kokku, et ei anna alla, hoolimata sellest, mis seis tablool parajasti on. Poisid näitasid sisu, kiitus neile,” lausus Lepik.

Vaprus ja Tulevik lõpetasid meistrivõistlused võrdselt 46 punktiga. Pärnumaalaste edu naabrite ees oli seejuures ülinapp. 7. ja 8. koha selgitamiseks läks vaja üldist väravatevahet, sest mõlemal meeskonnal oli tabelis võrdselt punkte, võrdselt võite ning omavaheliste mängude punktide summa ja väravate vahe oli samuti sama. Vapruse väravate vahe oli 36 mängu juures +6, Tulevikul -13.

Järgmiseks aastaks on endale samuti koha esiliigas lunastanud Pärnu linnameeskond, kes kohtub täna hooaja viimases mängus kodus Tallinna Ararati TTÜga.

Esiliigast mesitriliigasse pääses Jõhvi Lokomotiv. Üleminekumängudes selgitavad teise meistriliiga koha Rakvere Tarvas ja meistriliigas 9. koha saanud Tartu Tammeka.

Esiliiga tabel

1. Tallinna Levadia II 70 punkti

2. Jõhvi Lokomotiv 69

3. Tallinna FC Flora II  57

4. Rakvere JK Tarvas 56

5. Tartu SK 10 54

6.  Tartu Tammeka II 52

7. Vändra Vaprus 46

8. Viljandi Tulevik 46

9 . Tallinna Puuma 29

10. Kiviõli Irbis 25

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles