Rabamaastik talletab Lavassaare ajalugu

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lavassaare asulast teatav liiklusmärk.
Lavassaare asulast teatav liiklusmärk. Foto: Urmas Luik

Mittetulundusühingu Rabamaastik eestvõttel korrastati läinud nädalavahetusel Lavassaare Saksa sõjavangide surnuaia ümbrust ja tutvustati projekti “Ühiselt talletatud ajalugu”, mille eesmärk on avada piirkond turistidele.


Ühingu juhatuse liige Ene Täht sõnas, et ettevõtmist toetab Vabaühenduste fond, mida rahastavad Norra, Island ja Liechtenstein Avatud Eesti fondi vahendusel, ja kohaliku omaalgatuse programm.

Peale talgute on juuni algusest tulemas huvilistele tasuta puidutöökursused, mille käigus valmivad turismiinfoviidad Lavassaare raudteemuuseumi, Saksa sõjavangide surnuaia ja iidse matmispaiga juurde. Samuti paigaldatakse viies keeles infotahvel Lavassaare ajaloo kohta ja istepingid, kuna lähedalt hakkab kulgema üks Pärnumaa velovõrgustiku rattamatkamarsruute.

Juba kohalikule rahvale toimunud käsitöökursustest annab ülevaate mai lõpuni Lavassaare raamatukogus avatud näitus. Kursuste laiem eesmärk on uute oskuste kaudu parandada piirkonna nukras seisus tööhõivet.

Mullu augustis asutatud MTÜ Rabamaastik on püstitanud kaks eesmärki: pakkuda omakandi rahvale põnevat tegevust ja säilitada Lavassaare kultuuripärandit. Kaugem siht on rajada Lavassaarde turbamuuseum.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles