Soe talv jäämurdmistöödelt kokku hoida ei ole aidanud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitmeotstarbeline laev EVA-316
Mitmeotstarbeline laev EVA-316 Foto: Henn Soodla

Kuigi tänavune talv on alanud soojalt ja jäämurdmistöödega alustada ei ole tulnud, eelarvele see veel positiivselt mõjunud ei ole, sest Soome lahe sadamates alustatakse tavapäraselt töödega alles jaanuaris-veebruaris.

"Aasta lõpus oleme tavaliselt alustanud töödega Pärnu lahel, kõige varem novembri lõpust. Soome lahel alustati jäämurdmisega kõige varem 2002. aasta 31. detsembril," rääkis veeteede ameti talvise navigatsiooni talituse juhataja Martin Kaarjärv BNSile.

Kaarjärve sõnutsi jääb jäämurdmistööde raskuskese tavaliselt ajavahemikku veebruar-märts.

"Oleme jäämurdmistöödeks valmis, aga siiani pole ilm veel põhjust andnud," nentis Kaarjärv ja lisas, et pikema prognoosi kohaselt on oodata korralikumat külma uue aasta esimese nädala lõpuks.

Viimasel jäämurdmishooajal kulus töödele ligikaudu 6,6 miljonit eurot, sellest 600 000 eurot Pärnu ja Liivi lahe ning kuus miljonit eurot Soome lahe jäämurdetöödeks. Hooaeg kestis Eesti vetes möödunud aasta 19. detsembrist selle aasta 24. aprillini. Kokku teenindati möödunud jäämurdehooajal Eesti vetes laevu 259 korral.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles