Linnapea tunnustas Pärnu parimaid õpilasi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu muusikakooli õpilane Rauno Pella võttis eile tänukirja vastu suisa kolmel korral. Gümnaasiumi lõpetav noormees plaanib tuleviku muusikaga siduda.
Pärnu muusikakooli õpilane Rauno Pella võttis eile tänukirja vastu suisa kolmel korral. Gümnaasiumi lõpetav noormees plaanib tuleviku muusikaga siduda. Foto: Urmas Luik

Eile toimus Pärnu kontserdimajas pidulik vastuvõtt Pärnu linna silmapaistvamatele õpilastele, põhjust lavale tänukirja ja preemia järele astuda oli enam kui sajal noorel.

Preemianimekirjadest pikim koosnes nendest, kes on üleriigilistel aineolümpiaadidel saavutanud 1.-10. koha. Rohkelt oli noori, keda premeeriti üleriigiliste huvitegevuse konkursside võitmise, rahvusvahelistel võistlustel auhinnalisele kohale tulemise või rahvusvahelistel aineolümpiaadidel osalemise eest. Tänukirju jagus ka muusikakollektiividele, koolilehe toimetustele ja tantsurühmadele.

Pärnu muusikakooli õpilasel Rauno Pellal oli ainsana põhjust lavale astuda suisa kolmel korral, kui kõrvale jätta Koidula gümnaasiumi füüsikaõpetaja Elmu Mägi, kelle õpilased noppisid rekordarvu tänukirju – kokku seitse.

Pellat tunnustati tegevuse eest käsikellastuudios Agapella, üleriigilise löökriistade konkursi võitmise eest ja lõpuks huvitegevuse parima preemiaga.

Pella oli siiralt üllatunud ja tunnistas, et ei osanud sellist tähelepanu oodata. “Sain kutse kontserdimajja õpilaste vastuvõtule esinema tulemiseks ammu, aga täna (eile – toim) lehest lugesin, et mind ennast premeeritakse ka,” rääkis ta. “Teadsin, et mind esitati kandidaadiks, kuid tulemusest mul aimu polnud.”

Pella lõpetab tänavu gümnaasiumi ja võttis muusikakoolis pärast lõpetamist lisa-aasta, et valmistuda muusikaakadeemias edasi õppimiseks. Tema valikus esimesel kohal on klassikalise löökpilli eriala, aga põnevana tundub ka kompositsioon. Kindel on see, et just muusikas on ta leidnud tulevikuväljundi.

Huvitegevuse parimateks nimetatud Revalia tantsukooli kasvandikud Artjom Garbunov ja Eliisa Abramova näitasid oma tantsuoskust vastuvõtulgi, esitades aeglase valsi ja tša-tša-tšaa.

Aasta parima õpilase tiitliga pärjati teiste seas täiskasvanute gümnaasiumi abiturient Malle Link, kes õppetöö kõrvalt tegutseb mittetulundusühingus Caritas noorte emade kooli vedamisega.

Link ütles, et preemiast teada saamine oli esmalt talle, aga ehk ka teistele ehmatus, sest tegusa kahe lapse emana seostatakse teda rohkem töö kui õppimisega.

Pärnu linn jagas sellel aastal 114 õpilaspreemiat seitsmes kategoorias 157 500 krooni eest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles