Pärnut ja saari külastavate turistide arv kasvab aeglaselt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistid Pärnus. Foto on illustreeriv.
Turistid Pärnus. Foto on illustreeriv. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Swedbanki andmetel on viimase nelja aasta turismi kasvust peamiselt osa saanud Tallinn ja Ida-Virumaa, Pärnu ja saarte turismikasv on olnud võrdlemisi väike.

Tallinnas oli 2013. aastal rohkem kui pool kogu Eesti majutatute üldarvust. Seetõttu on kogu riigi kasvutempod Tallinna omadega väga sarnased – Eesti kokku nelja aastaga kasvas turism 39 protsenti, Tallinnas 38 protsenti, kirjutas Swedbanki krediidiportfelli valdkonnajuht Urmas Simson panga ajaveebis.

Tema sõnul kasvas Tallinnast kiiremini, umbes 45 protsenti, Ida-Virumaad külastanud turistide arv ja seda peamiselt tänu Venemaa turistidele. Tartu külastatavuse kasv jäi Ida-Virumaale jällegi pisut alla, kasvades nelja aastaga 43 protsenti.

Samal ajal on Pärnu turistide arvu kasv nelja aasta jooksul olnud üks nõrgemaid, kasvades vaid 27 protsenti. Ainult Saaremaa 24protsendiline kasv on nelja aasta jooksul veel madalama majutatute arvu muutusega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles