Kuninga kooli tüdrukud tegid häid videoid ja maitsvaid toite

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu Kuninga tänava põhikooli 7.s klassi üks võistkond saavutas äsja lõppenud geograafiaalasel õpilaskonkursil „Tule minuga reisile ja avasta maailm uuesti“ osalenud 68 meeskonna hulgas teise koha Itaaliat tutvustava videoga, teise võistkonna video pälvis äramärkimist.

Konkursiks pidi valmistama ühest Euroopa riigist kuni viieminutilise video ja konkurssi lõpetaval festivalil Märjamaa rahvamajas esitlema valitud riigi toitu ning lisama selle retsepti. Kuninga kooli seitsmendikud Annabel Raudsepp, Sabrina Tsokalo ja Laura Pähkel tegid Itaalia-teemalise video ja kostitasid festivalilisi Itaalia toiduga. „Meie tüdrukute valmistatud toit söödi kohe ära!“ ütles tüdrukuid juhendanud Urmas Lekk.

Teise koha preemiaks on ühepäevane reis Helsingisse koos rikkaliku bufeeõhtusöögiga.

„Margareth Sonntak ja Reti Jõerand – ehk meie kooli teine võistkond – olid samuti väga tublid, nende video Hispaaniast pälvis äramärkimist ja nad võitsid kohapeal korraldatud Euroopa viktoriini,“ rääkis Lekk. „Teise võistkonna Hispaania toit oli ka super hea.“

Geograafiaalase õpilaskonkursi „Tule minuga reisile ja avasta maailm uuesti“ korraldas Tallinna Mustamäe humanitaargümnaasiumis õppiv ja selle hooaja Entrumi programmis osalev Aivar Kamal. „Et olen ise samuti alles õpilane, on see ettevõtmine otse noorelt noorele projekt,“ tutvustas ta.

Retsept: singitäidisega tortelliinid koorekastmes

Vaja läheb tortelliini makarone, 100 g kvaliteetset sinki, 3 dl 35%-list rõõska koort, maitse järgi soola, peenestatud küüslauku, riivitud parmesani juustu, riivjuustu, maitserohelist, 250 g kirsstomateid.

Keeda tortelliini makarone 14–15 minutit. Kui sisu on pehme, kurna makaronid. Tükelda sink väikesteks kuubikuteks, prae kergelt ja aseta kaussi. Lisa singile 3 dl rõõska koort, küüslauku, parmesani juustu ja soola. Sega kõik omavahel ära. Täida makaronid singitäidisega. Pane täidetud makaronid küpsetusplaadile ja raputa õrnalt riivjuustu peale. Pane viieks minutiks ahju. Torka makaronidesse tikud koos kirsstomati ja maitserohelise lehega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles