Taliujujad tõid kulda, hõbedat ja pronksi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodulinna taliujujatest võitis Silvia Kruusla (vasakul) MMil hõbemedali, Artur Tikkerbär teenis kolm kulda ja hõbeda ning Piret Mathiesen kaks pronksi.
Kodulinna taliujujatest võitis Silvia Kruusla (vasakul) MMil hõbemedali, Artur Tikkerbär teenis kolm kulda ja hõbeda ning Piret Mathiesen kaks pronksi. Foto: Ants Liigus

Pärnu talisuplejate seltsi liikmed võitsid Põhja-Soomes Rovaniemis taliujumise maailmameistrivõistlustel kolm kuldset, kaks hõbedast ja kaks pronksikarva medalit.

Lõppenud talve viimane päev tervitas enam kui 1200 taliujujat polaarjoonel põhjamaise karguse ja päiksepaistega. Läbi Rovaniemi voolavasse Kemi jõejäässe oli tiitlivõistlusteks saetud üheksa 25 meetri pikkust rada ja Jätkänkynttila 126 meetri pikkusel vantsillal lehvisid 34 riigi lipud. Kui öötundidel näitas kraadiklaas 25 pügalat alla nulli, siis keskpäevaks tõusis temperatuur 10 miinuskraadini.

Eestit esindas MMil 35 sportlast ja kõigis vanuseklassides kokku toodi koju 18 meistrikulda, 10 hõbe- ja 13 pronksmedalit. Pärnu edukaim ujuja oli Artur Tikkerbär, kes oli oma vanusklassis parim nii 25 kui 50 meetri vabaujumises (ajad vastavalt 14,44 ja 30,95) ning kuulus koos Marek Milleri, Merle Vantsi ja Aleksander Batištševiga vabastiilis teateujumises Eesti võidukasse tiimi. Rinnuliujumise teatevõistlusel teenisid Tikkerbär, Aleksei Tereštšenkov, Sirje Eirand ja Toomas Haggi hõbedase medali.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles