Line-tantsijaid tormituuled ei sega

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti XI line-tantsu festival.
Eesti XI line-tantsu festival. Foto: Ants Liigus

Laupäeval algas Pärnumaal kahepäevane Eesti XI line-tantsu festival, mis tõi kokku rohkem kui pooltuhat tantsuhuvilist Eestist, Lätist, Leedust, Soomest, Rootsist, Hollandist, Saksamaalt, Lätist ja Andorrast.

Festival algas rongkäigu ja tantsukontserdiga Pärnu linnas, seejärel sõideti suvepealinnast 16 kilomeetri kaugusel asuvasse Sassi talli, kus toimub festivali põhimelu.

Traditsiooniliselt on festivali üks tõmbenumbreid olnud ühekorde pikima tantsurivi moodustamine, millega 2008. aastal Guinnessi rekord püstitati. Tollal oli tantsurivis 2354 tantsijat.

„Tänavu rekordile rõhku ei pandud ja tantsurivi moodustati ilma tõttu Sassi talli hobumaneežis katuse all ning sedakorda spiraalselt,“ ütles festivali korraldaja Kaie Seger. „Tuul oli laupäeval nii vali, et õues rivi moodustades poleks inimesed lihtsalt kuulnud, mis tantsurivi teises otsas toimub.“

Seger hindas festivalikülaliste meeleolu ülimalt positiivseks. „Kas vihmane ilm on kunagi tantsijaid seganud,“ märkis Seger.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles