Juhtkiri: Totaalse muutumise Pärnu eri

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pärnu Postimees

Pärnus avati suvi sedakorda päev varem, kuid tagantjärele võib kinnitada, et otsus eilse asemel just pühapäeval suvepealinna tiitel Tallinnalt vastu võtta oli igati õigustatud. Esiteks paistis pühapäeval päike, kuna eile sadas vihma. Teiseks sai tänu puhkepäevale väga palju inimesi osa Rannapargi avamisest. Nii suurt rahvahulka, nagu eelmise nädala viimasel päeval ranna rajoonis kohtas, pole suvepealinnas väga kaua nähtud ja põhjust selleks oli küllalt. Rannapargi renoveerimisele on pikalt kaasa elatud ning sellesse on maetud mitu miljonit krooni nii Euroopa kui Pärnu raha.

Armastatud park sündis tänu Pärnu kunagiste ja praeguste linnajuhtide ning ametnike agarusele tõepoolest uuena. Kiitust väärivad kõik, kes Rannapargi renoveerimise algatanud, seda vedanud ja tööd lõpule viinud. Loomulikult toob uus asi kaasa kriitikat ja erand ei ole nüüd rahvale avatud Rannapargi renoveeritud osagi, aga ehk leiavad nii pärnakad kui turistid selles paigas eelkõige head. Vähemalt avamispäeval võis kohaletulnute nägudelt lugeda pigem rõõmu meeldivast üllatusest kui muret või tigedust.

Pärnu linnapea Toomas Kivimägi rõhutas Rannapargi avamisel, et suvepealinna tiitli hoidmise nimel on viimastel aastatel tehtud väga suuri investeeringuid, parandamaks inimeste vaba aja veetmise ja puhkekeskkonda. Rannapark on tõesti hea näide linnast, mis areneb ja muutub inimsõbralikuks.

Peagi algavad Pärnus rahvusvahelised hansapäevad ja siis saame uudistada juba järgmist totaalse muutumise läbi teinud paika - Vallikääru. Seal küll tööd päris ei lõpe ja ametlik avamine leiab aset tuleval aastal, kuid kindlasti annab Vallikäär juba praegu põhjust rõõmustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles