Kommentaar: Maale elama

, Varbla vallavanem
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sivar Tõnisson.
Sivar Tõnisson. Foto: PP

Minu esimene kokkupuude suvitajatega oli paarkümmend aastat tagasi, kui Varblasse kolisin. Talus peeti siis loomi ja nii piim kui ka muu kohalik toiduaine olid suvitajate hulgas minev kaup. Need, kes piima järel käisid, olid kõik meeldivad inimesed, kes oskasid lugu pidada maatoidust ja selle saamiseks tehtud tööst. Alles hiljem sain teada, kui populaarne kogu see piirkond suvitajate hulgas on.

Nõukogude ajal oli siia planeeritud üle kahekümne asutuse puhkebaasi. Õnneks ei saanud see planeering teoks ja nii on säilinud see, mida enamik turiste ja suvitajaid siin hindab: rahu, puutumata loodus ja muidugi mererand. Püüame praegugi pidurdada rannalähedase piirkonna liigset täisehitamist.

Turism on kindlasti valla üks eelisarendatavaid ettevõtlusharusid. Siin on veel palju kasutamata võimalusi, mis aitaksid mitmekesistada pakutavaid turismitooteid. Suvilaomanikud on vallale kõige kasulikumad muidugi siis, kui nad end meile sisse kirjutavad. Paljud neist on seda teinud ja see on andnud tulumaksu näol märgatava lisa valla eelarvesse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles