Pärnus pandi alus üle-euroopalisele ökoturismi traditsioonile

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimesel ökoturismi konverentsil tutvustati, kuidas eristada ehedat ökoturismi rohepesust ehk turismist, mida teenusepakkuja küll nimetab ökoturismiks, kuid mis tegelikult vastavatele kriteeriumitele ei vasta. Foto on illustreeriv.
Esimesel ökoturismi konverentsil tutvustati, kuidas eristada ehedat ökoturismi rohepesust ehk turismist, mida teenusepakkuja küll nimetab ökoturismiks, kuid mis tegelikult vastavatele kriteeriumitele ei vasta. Foto on illustreeriv. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Eesti ökoturismi ühenduse ja rahvusvahelise ökoturismi ühenduse algatusel ning EASi turismiarenduskeskuse toel Pärnus toimunud Euroopa esimesel ökoturismi konverentsil räägiti Euroopa ökoturismi võimalustest ja innovaatilistest toodetest-teenustest.
 

Ökoturismi on sageli peetud arengumaade probleemide leevendajaks. Euroopas on ökoturismist räägitud riiklikel ja regionaalsetel tasanditel vähe, samas on järjest enam ökoturismiga tegelevaid ettevõtjaid ja mittetulundusühinguid. Seetõttu leidis eestlaste algatus palju toetajaid ning tõi konverentsile kokku 200 osalejat 27 riigist.

“Põhilised diskussiooniteemad käsitlesid ökoturismi rolli looduskaitse, kultuuripärandi ja kohaliku kogukonna toetamisel. Samuti tutvustati, kuidas eristada ehedat ökoturismi rohepesust ehk turismist, mida teenusepakkuja küll nimetab ökoturismiks, kuid mis tegelikult kriteeriumidele ei vasta,” võttis Eesti ökoturismi ühenduse esimees Aivar Ruukel konverentsil kõlama jäänud mõtted kokku.

Leiti, et Euroopas on palju sarnaseid probleeme, mis erinevad oluliselt muust maailmast. Osalejad olid konverentsil kõne all olnud teemakäsitlustega väga rahul ning avaldasid lootust, et Euroopa ökoturismi konverents saab traditsiooniks. Tõenäoliselt leiabki järgmine konverents aset juba aasta pärast mõnes teises Euroopa linnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles