Valitsus annab kaitseliidule loa Lottemaale maa andmiseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lotte autorite Janno Põldma (pildil) ja Heiki Ernitsa eluunistuseks on luua päris Lottemaa ehk huvipark, kus külastajat ootaks ees filmidest-raamatuist tuttav maailm.
Lotte autorite Janno Põldma (pildil) ja Heiki Ernitsa eluunistuseks on luua päris Lottemaa ehk huvipark, kus külastajat ootaks ees filmidest-raamatuist tuttav maailm. Foto: OÜ Lottemaa

Kaitseminister Jaak Aaviksoo esitab neljapäeval valitsusele ettepaneku anda kaitseliidule luba otsustuskorras koormata hoonestusõigusega 35 aastaks Pärnu maakonnas Tahkuranna vallas Reiu külas asuv Uulu linnaku kinnistu, et sinna saaks rajada Lottemaa.

Hoonestusõigus seatakse 12,4 hektari suurusele kinnistule Sihtasutuse Leiutajateküla kasuks, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Endisele Nõukogude armee raketibaasi alale on kavas rajada Lottemaa teemapark. Praegu kinnistul asuvad amortiseerunud ja kohati varisemisohtlikud hooned lammutatakse.

Laste seas populaarse Eesti joonisfilmi ja lasteraamatu "Leiutajateküla Lotte" tuntud tegelaskujudega teemapark koosneb pääslast, kioskitest, mini-Leiutajatekülast, nelja ja poole korruselisest Lotte majast, kahekorruselistest Bruno ja Giovanni majadest, ühekorruselistest jäneste majast, Oskari kuurist ja sigade majast. Alale on plaanis rajada veski, administratiivhoone ja söökla, vaatetorn, matkarada, onnid, maisipulkade masin, purskkaev, laadaplats, kohvik, skulptuuripark ja lennumasin.

Hoonestusõiguse tasu on kuni 2014. aasta 31. detsembrini 120 000 krooni ja sealt edasi 350 000  krooni aastas. Alates viiendast aastast korrigeeritakse tasu üks kord aastas tarbijahinnaindeksi võrra, kuid mitte rohkem kui viis protsenti kalendriaastas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles