Sõudelegend Jüri Jaanson lõpetas sportlaskarjääri

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ateena suveolümpia 2004. Hõbe.
Ateena suveolümpia 2004. Hõbe. Foto: PP

Eesti spordi üks legendaarsemaid tegijaid sõudja Jüri Jaanson teatas kolmapäeval 45aastasena tippsportlaskarjääri lõpetamisest.

"Minu tegevsportlase karjäär on lõppenud," vahendas ERRi spordiportaal Jaansoni sõnu Pärnu sõudeklubi paadikuuris toimunud üritusel. "Tänan kõiki, kes mind sel teel on aidanud."

Jaansoni esimene suurvõistluste medal tuli juba 1989. aastal Bledi MMil, kui eestlane noppis meeste ühepaadil pronksi. Aasta hiljem Tasmaanias tuli MMilt koju juba kuldmedal. 1995. aastal Soomes lisandus kollektsiooni MM-hõbe. Ateena olümpiamängudel võitis Jaanson ühepaadil hõbemedali.

Kahepaadis sõitis Jaanson koos Tõnu Endreksoniga 2007. aasta MMil, kus võideti pronksmedal, ning 2008. aasta Pekingi olümpial, kus võeti hõbedane autasu.

Jaansonil on tiitlivõistluste medal ette näidata ka neljapaadil, kui koos Andrei Jämsä, Tõnu Endreksoni ja Leonid Guloviga võideti 2005. aasta MMil pronks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles