Eakate avahoolduskeskus saab aasta pärast uue näo

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eakate avahoolduskeskuse juhataja Hille Volberg praeguse keskuse ees.
Eakate avahoolduskeskuse juhataja Hille Volberg praeguse keskuse ees. Foto: Ants Liigus

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) otsustas toetada Pärnu eakate avahoolduskeskuse rekonstrueerimist 12,2 miljoni krooniga, koos linna 2,1 miljoniga võimaldab see aasta pärast avada uue eakate avahoolduskeskuse.

Praegu asub eakate avahoolduskeskus Tammsaare puiestee 11 hoovil. Pärast seda, kui vanadekodu suurest majast Tammistesse kolis, on linn üritanud kinnistut müüa, kuid seni pole see õnnestunud. Vanemate inimeste ringide, seltside kooskäimiskohaks olev hoone on ajutine ja kõle, eakad on ammu tahtnud sealt Metsa 10 kolida.

Metsa 10 asus kunagi Toomas F. Aru juhitud noortekeskus. Aastaid on maja seisnud tühjana ja oodanud raha, et hoone senisest kaks korda suuremaks ehitada.

20. detsembril EASi otsus lõpuks tuli. Pärnu linnavalitsuse arenguteenistuse välisprojektide koordinaatori Mirje Auksmanni sõnutsi võimaldab see 2011. aasta lõpus avada senises osas ümber korraldatud ja juurdeehituse saanud kahekorruselise Metsa 10, kus on 571 ruutmeetrit kasulikku pinda.

Hoones on ruumi nii eakate avahoolduskeskuse 22 töötajale kui eakatele, kes seal käsitööringis, laulukooris, rahvatantsus, ravivõimlemises saavad käia. Majas on saun, pesupesemisteenus, invaabivahendite laenutus ja muud sotsiaalteenused.

“Rekonstrueeritud avahoolduskeskuses saab oluliselt laiendada olemasoleva avahoolduskeskuse teenuste ringi ja muuta paremaks pakutavate teenuste kvaliteeti. Samuti laieneb teenuste tarbijate hulk,” teatas linnavalitsuse avalike suhete nõunik Maria Murakas-Ollo.

Pärnule on aastateks 2007-2013 arvestatud Euroopa Liidu linnaliste piirkondade arendamise meetmest 127 miljonit krooni. Selle raha eest on uuendatud või kavatsetakse uuendada Vallikääru, Rannaparki, kodutute ja töötute päevakeskust, eakate avahoolduskeskust ning rannapromenaadi pikendust Mai elurajoonini.

Auksmanni andmetel on Pärnul veel võimalik kasutada 23,9 miljonit krooni toetust. Eile allkirjastas linnapea Toomas Kivimägi soovi ehitada selle raha eest välja Jaansoni rada. Juhul, kui seda ei toetata, pakub linnavalitsus välja Nooruse maja rekonstrueerimise ja juurdeehituse.

EASi otsus eakate avahoolduskeskust toetada näitab, et aasta alguses kõlanud rahandusminister Jürgen Ligi ähvardused Pärnu eurotoetustest ilma jätta jäid üksnes ähvardusteks ja linn on aastaga oma maksevõimet parandanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles