Laine Randjärv: Laste huvitegevuse rahastus suureneb

Laine Randjärv
, riigikogu liige (Reformierakond)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laine Randjärv.
Laine Randjärv. Foto: PP

Järgmise aasta sügisest käivitub riiklik ringiraha toetusskeem, millega kultuuri-, spordi-, loodus- ja täppisteaduste huviringid saavad kogu Eesti noortele senisest kättesaadavamaks.

Reformierakonna valimisprogrammis on alati olulisel kohal olnud noorte huvitegevuse temaatika. Õigupoolest on valitsus noorte huvitegevuse riikliku toetamise võimalusi aktiivselt otsinud juba viimased kümme aastat. Aastatel 2008–2009 jõuti ringiraha toetussüsteemi väljatöötamiseni, ent kahjuks jäi plaan toona majandussurutise tõttu ellu rakendamata.

Nüüd on valitsuses taas jõutud noorte huvitegevuse toetussüsteemi kontseptsioonini, mille koostamise suhtes lepiti kokku koalitsiooni tegevusprogrammis 2015. aasta aprillis. Toetuse eesmärk on tuua huvitegevuse juurde eelkõige neid noori, kes praegu selles kas sotsiaalmajanduslike, logistiliste või muude probleemide tõttu ei osale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles