Vanalinna kooli õpilased kohtusid Mihkel Rauaga

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihkel Raud.
Mihkel Raud. Foto: Marje Vaan

Eile olid pärnu Vanalinna põhikooli üheksandikud ja kaheksandikud keskraamatukogus, kus elutarkust ja mõtteid loometööst jagas muusik, kirjanik ja riigikogu liige Mihkel Raud.

„Koosolijad kuulsid, et Raua tuntud teos "Musta pori näkku" ei sündinud soovist kedagi hirmutada, vaid vaadata ajas tagasi, teha teised valikud ja suunduda uutele radadele,“ vahendas kohtumisel kuuldut Vanalinna kooli emakeeleõpetaja Eve Hirvela. „Tark õpib oma vigadest. Meedias on püütud Rauda kujutada kui karmi tegelast. Tundlik kunstnikuhing elab läbi kõike riigikogus toimuvat.“

Õpilased kuulsid, et oma mitmekülgses ametite rivis peab Raud riigikogulase tööd kõige raskemaks. Lugemist ja kirjanduse tundmist peab ta väga oluliseks aga igas eluvaldkonnas. „Väga lugupidavalt suhtub Raud oma vanemate ja õe loomingusse,“ lisas Hirvela.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles