Neljapaadi treener: Täna õnnestus meil kõik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neljapaat Euroopa meistrid!
Neljapaat Euroopa meistrid! Foto: Fred Killing

Täna Saksamaal Brandenburgis sõudmise Euroopa meistrivõistlustel kulla võitnud Eesti paarisaerulise neljapaadi treener Matti Killing ütles Pärnu Postimehele pärast sõitu, et eestlased tegid ideaalilähedase soorituse.

„Täna mängis suurt rolli see, kes kõige paremini siinse raske ilmaga kohaneb, oli tugev vastutuul,“ rääkis Killing. „Samuti see, kes sõidu ajal vähem vigu teeb.“

Treener lisas, et kui venelaste neljapaat võitis ülivõimsalt tänavuse esimese maailmakarikaetapi ja oli favoriit Brandenburgiski, hakkas talle silma, et täna eestlased füüsiliselt konkurentidele alla ei jäänud.

„Mehed tegid finaalis plaanipärase sõidu ja vähem vigu kui konkurendid,“ ütles Kiling. „Paadihäälestus õnnestus hästi ja uued aerud andsid samuti ilmselt juurde. Meil õnnestus täna kõik suurepäraselt ja nii see võit tuli."

Eesti neljapaat alustas võistlust heas tempos, kui esimeses vaheajapunktis hoiti Venemaa järel teist kohta. Sellel positsioonil oldi ka teises, 1000 meetri ja kolmandas, 1500 meetri vaheajapunktis. Sõidu lõpp oli eestlastel aga äärmiselt võimas ja esikohal olnud Venemaast mööduti probleemideta.

Venelased kustusid sõidu lõpus ja lubasid endast mööda Leedugi.

Euroopa meistriteks krooniti Andrei Jämsä, Allar Raja, Tõnu Endrekson ja Kaspar Taimsoo.

Finaalsõidu tulemused: 1. Eesti 6.29,82, 2. Leedu 6.31,98, 3. Venemaa 6.32,27, 4. Saksamaa +6.37,97, 5. Suurbritannia 6.39,27, 6. Ukraina 6.41,36.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles