Lumine talv neelas Pärnu teehooldusraha

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumesahk Pärnu Lastepargis.
Lumesahk Pärnu Lastepargis. Foto: Ants Liigus

Pärnu linnal on aasta esimese kuuga kulunud ära üle poole kogu selleks aastaks teede hoolduseks ette nähtud summast.

"Sisuliselt on esimese kuuga üle poole eelarvest, mis on meil ette nähtud lume koristamiseks ja suvel tänavate pühkimiseks, ära kulunud. Kui sellises tempos oleksime pidanud jätkama, siis oleks veebruari lõpuga läbi kõik teehooldusrahad, mis olid selleks aastaks ette nähtud, 11,2 miljonit krooni (715 810 eurot - toim)," rääkis Pärnu abilinnapea Romek Kosenkranius ERRi raadiouudistele.

Abilinnapea sõnul oli jaanuari seisuga sellest summast kulunud juba 7,2 miljonit krooni. Samas kulub suviti tänavate pühkimiseks keskmiselt 2,5-3 miljonit krooni ning aasta lõpus on ees veel kaks talvekuud. Kui needki peaksid tulema sama lumised nagu mullu, jääks Pärnu kindlasti eelarves eraldatud rahaga hätta, nentis Kosenkranius.

Pärnus levivatel juttudel, et linnal ei ole enam raha ka tänavate soolatamiseks, ei vasta tema sõnul siiski tõele - mõningane paus oli tingitud kogu Skandinaavia piirkonda hõlmanud sooladefitsiidist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles