Raeküla hariduselu edendajad kogunevad

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raeküla Vanakooli keskus.
Raeküla Vanakooli keskus. Foto: Urmas Luik

Neljapäeval, 24. märtsil koguneb Raeküla Vanakooli keskusesse sadakond inimest, kes kõik on kas varasemalt või praegu seotud Pärnu Raeküla linnaosa hariduselu edendamisega.

Kutsutute hulgas on nii Raeküla kooli, lasteaia kui keskuse tegevusega seotud isikuid, teavitas Raeküla Vanakooli keskuse arendusspetsialist Piia Karro.

Sündmust, millega tähistatakse 98 aasta möödumist esimesest koolitunnist Raekülas, korraldab selts Raeküla, mis tegutseb alates 2001. aastast ajaloolises Raeküla koolihoones.
 
Raeküla hariduselu 98. sünnipäeva tähistatakse väikese kontserdiga, kus astuvad üles kooli, keskuse ja noortekeskuse isetegevuslased. Karro ütlust mööda on pärast kontserti kavas mõtteid vahetada, et leida huvitavaid ideid, kuidas 1913. aastal linnaosa hariduselu 100. aastapäeva väärikalt tähistada.
 
Kooli rajamisele Raekülla aitasid kaasa vennad Voldemar ja Konstantin Päts, kelle eestvedamisel asutati 1911. aasta juulis Pärnu Eesti Kooliseltsi Raeküla osakond. Vendade Pätside ja kooliseltsi ühise töö tulemusel hakatigi sada aastat tagasi ehitama Raeküla algkoolihoonet.

Kooli asukoha Raekülas valis välja tolleaegne linnapea Oscar Alexander Brackmann. Hoone valmis küll juba 1912. aastaks, kuid koolijuhatajat ei õnnestunud leida. Niisiis toimuski esimene koolitund Raeküla linnaosas 24. märtsil 1913, mida loetakse ühtlasi Raeküla hariduselu algusajaks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles