Pärnu noor purjetaja tuli Euroopa meistriks

Joel Kukk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel hooajal krooniti 15aastane Hendrik Holtsmann Eesti edukaimaks Optimist klassi purjetajaks, uut hooaega alustas ta kuni 20aastaste noormeeste Zoom8 klassi Euroopa meistrikullaga.
Eelmisel hooajal krooniti 15aastane Hendrik Holtsmann Eesti edukaimaks Optimist klassi purjetajaks, uut hooaega alustas ta kuni 20aastaste noormeeste Zoom8 klassi Euroopa meistrikullaga. Foto: Eesti Jahtklubide Liit

Pärnu Vanalinna põhikooli 8. klassis õppiv 15aastane Hendrik Holtsmann krooniti Austrias Zoom8-klassi noormeeste Euroopa meistriks.

Kodulinna jahtklubi purjespordikooli treenerite kasvandik finišeeris Neusiedli järvel avapäeval kõigis kolmes sõidus teisena ja sai järgmistes võistlussõitudes kaks kolmandat tulemust ning kuuenda ja seitsmenda tulemuse.

Hõbemedalile tulnud norralane Oscar Andersson kaotas meie noormehele seitsme kohapunktiga ja pronksivääriliselt seilas Fabrin Jesper Bergmann Taanist. Holtsmanni klubikiaaslane Karla Luhar lõpetas EMi 18. positsioonil.

Õrnema soo regatil pani oma paremuse veenva ülekaaluga maksma venelanna Arina Latynina, hõbeda teenis rootslanna Ebba Berntsson ja pronksi sai austerlanna Clara Petschel. Tallinlanna Helen Pais oli kaheksas ja Pärnu piigad Romi Safin ja Lisbeth Taggu lõpetasid oma elu esimese Zoom8 klassi EMi vastavalt 10. ja 13. kohal.

„Oli põnev regatt, esimesed kolm sõitu toimusid üsna vaikses tuules, aga siis hakkas rohkem puhuma,“ rääkis vastne Euroopa meister. „Taanlane Bergmann võttis avapäeval kõik, mis võtta oli, aga kui tuuleolud keerulisemaks läksid, hakkas ta vigu tegema. Mina suutsin stabiilsust hoida ja nii see võit tuli. Alanud hooajal jääb Zoom8 kindlasti minu põhiklassiks, aga vanus ja kehakaal lubavad startida Optimistide regattidelgi.“

Väärib meenutamist, et Pärnu purjetajatest on Zoom8-klassis kaks Euroopa kulda võitnud Merili Randmaa ja üks meistritiitel kuulub Keith Luurile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles