EMile suundunud Matti Killing sattus sõudjate paatidega avariisse

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matti Killing.
Matti Killing. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Eesti sõudekoondise peatreener Matti Killing alustas täna õhtupoolikul teekonda Tšehhimaale Racicesse kus nädalavahetusel toimuvad sõudmise Euroopa meistrivõistlused, kui tema auto taga olnud koondisepaatidega haagisele sõideti sisse.

Õnnetus juhtus Pärnus Riia maantee ja Lao tänava ristmikul täna kella 17.30 ajal.

„Hakkasin Pärnust Tšehhi poole sõitma, seisime foori taga, kui tagant sõideti haagisele sisse,“ rääkis Killing. „Juhi eksimus. Haagis palju viga ei saanud, tagapaneel oli lahti. Paadid jäid terveks. Õnneks olid nii mõnusad mehed, et tulid kohe appi parandama, koondisemeestel on ju homme juba Tšehhimaal paate vaja. Nende auto sai mõned kriimud, sest haagise profiil on taga pehmest alumiiniumist.“

Lisaks EMil osalevatele kahe- ja neljapaatidele olid haagisel ka ühepaadid: kokku seitse paati. Kahju võinuks olla märgatavalt suurem, sest Killingu hinnangul maksavad sõiduvahendid kokku pea 100 000 eurot.

Pärast haagise parandamist alustas Killing oma 18 tunnist teekonda uuesti.

„Tegelt oli see hea märk: viimased kaks Euroopa kulda on tulnud just sellise actioni järel,“ muheles peatreener. „2012. aastal juhtus enne neljapaadi kullavõitu autoga jama, mullu sõitsid mehed enne võistlust treeningul aerud puruks.“

Sõudmise Euroopa meistrivõistlused algavad reedel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles