Juhtkiri: Pea püsti, Andrus!

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Iga inimese ja spordisõbra enda asi on, kas ta usub Andrus Veerpalu kinnitust, et too pole kunagi keelatud aineid tarbinud ja kõik saavutused on raske töö ning treeningu tulemus. Pärnu Postimees arvab, et Veerpalu oli suusaliidu pressikonverentsil siiras ja Eesti tippsportlane on esimesena komistanud dopingusüüdistusele, milles biokeemik doktor Jüri Laasiku kinnitusel on mitu auku.

Veerpalu dopinguproovi näitel on eriteadlastel ilmselt ees palju piikide murdmisi ja tõenäoliselt näeb tippadvokaat Aivar Pilv dopinguproovi ebausaldusväärses metoodikas võimalusi, kuidas taastada Veerpalu hea nimi.

Andrus Veerpalul, kui ta pole midagi keelatut pruukinud, polnud üleeile põhjust vabandust paluda. Iseasi on suusaliidu kommunikatsioonikäitumine. Väidetavalt oli see Veerpalu soov rääkida A-proovist alles siis, kui on selgunud B-proovi tulemus.

Suusaliidu peasekretär Jüri Järv viitas televisioonis korduvalt mingitele protseduurireeglitele, mis enne teatud aega ei lubanud tõtt rääkida. Siis pidanukski avalikkusele ütlema, et dopinguproovid on menetluses ja enne lõpliku tulemuse selgumist detailseid kommentaare ei jagata.

Veerpalu juhtum meenutab väga omal ajal Kristina Šmiguni ümber toimunut. Mäletatavasti olid tookordki esimesed sopaämbri lennutajad norralased ning nüüdki tuli esimene hukkamõistev kommentaar just Norrast. Pangem tähele, et samal ajal pole vaidlus kaugeltki lõppenud, kuid Veerpalut tõtatakse juba süüdi mõistma.

Andrus Veerpalul seisab ees pikk kohtuvaidluste tee oma hea nime puhastamiseks. Vaevalt soovib ükski tippsportlane omale sellist sportlaskarjääri lõppu. Mille nimel on siis vaeva nähtud, higi valatud ja tervis tuksi pandud? Veerpalu võidud ja saavutused jäävad Eestile niikuinii.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles